Podium
NTR

Currentzis past programma aan als oproep voor vrede

foto: Stas Levshin / website Currentzisfoto: Stas Levshin / website Currentzis
  1. Klassiekchevron right
  2. Currentzis past programma aan als oproep voor vrede

De Grieks-Russische dirigent Theodor Currentzis is met het SWR Symphonieorchester Stuttgart op tournee in Spanje. Hij dirigeert het orkest daar deze week in Madrid en Barcelona. Het programma is volledig veranderd. De stukken die aanvankelijk op het programma stonden, zijn vervangen door muziek van een Russische, een Oekraïense en een Duitse componist.

Het concert begint nu met het stuk Glossalia van de Oekraïense componist Alexander Shchetynsky. Het Altvioolconcert van de Servische componist Marko Nikodijevic is vervangen door het Altvioolconcert van Jörg Widmann (wordt gespeeld door Antoine Tamestit) en de Eerste Symfonie van Brahms wordt veranderd in de Vijfde symfonie van Dmitri Sjostakovitsj.

Op deze manier wil Theodor Currentzis zijn standpunt over de huidige Russisch-Oekraïense oorlog duidelijk maken. Hij doet daarmee een “muzikale oproep tot vrede en harmonie”.

Currentzis heeft tot op heden geen duidelijk standpunt ingenomen met betrekking tot de oorlog in Oekraïne, maar hij spreekt zich in elk geval uit voor vrede.

Ster advertentie
Ster advertentie