Podium

The Met schikt met James Levine

NTR
  1. Klassiekchevron right
  2. The Met schikt met James Levine

Metropolitan Opera is tot een schikking gekomen met de 76-jarige dirigent James Levine, die veertig jaar lang de opera in New York leidde. Dat is gisteren bekendgemaakt. Daarmee komt een eind aan de zaak die in 2017 begon. Toen werd Levine door de Met geschorst nadat The New York Times verhalen had gepubliceerd van mannen die vertelden in hun tienertijd door de dirigent te zijn misbruikt. De dirigent ontkende hun beschuldigingen.

In 2018 later ging de Met over tot ontslag van de dirigent vanwege ‘geloofwaardig bewijs dat Levine zich schuldig had gemaakt aan seksueel misbruik en intimiderend gedrag ten opzichte van kwetsbare artiesten.’

James Levine ging tegen zijn ontslag in beroep en eiste 5,8 miljoen dollars schadevergoeding. De Met reageerde met een tegenvordering voor datzelfde bedrag met de beschuldiging dat de dirigent decennialang mensen had misbruikt en lastig gevallen en de naam van de Met heeft geschaad.

Beide partijen zijn tot een schikking gekomen. Over de voorwaarden is niets bekendgemaakt en geen van beide partijen geeft verder commentaar.

Ster advertentie
Ster advertentie