Podium
NTR

Tweede Kamer komt met eigen Top 150

  1. Klassiekchevron right
  2. Tweede Kamer komt met eigen Top 150

We naderen het eind van het jaar, en dat betekent de periode van de lijstjes. En als het om muziek gaat, denken we natuurlijk al snel aan de populaire Top 2000. De Tweede Kamer komt dit jaar voor het eerst met haar eigen hitlijst: Top 150.
Vorige maand kregen alle Tweede Kamerleden het verzoek een top 5 samen te stellen. Inmiddels is de lijst bekend. 60 kamerleden deden mee.
Veel popmuziek met op nr. 1 Neerlands trots dj Armin van Buuren.
Natuurlijk zijn wij benieuwd naar de klassieke-muziek keus van onze parlementsleden. Opvallend is dat zowel Bach als Mozart ontbreken op de lijst. Wel componisten als Chopin (30e plek), Brahms (60) Mahler (130). Ook opvallend: Handels Messiah staat op 4.

Het initiatief voor deze Top 150 kwam van kamerleden Von Martels van het CDA en VVD’er Zohair el Yassini. “Wij als Tweede Kamerleden worden natuurlijk vooral geassocieerd met politiek, en we proberen elke dag op onze eigen manier Nederland mooier en beter te maken", legt El Yassini uit. ,,Maar soms vergeten we allemaal weleens dat we ook mensen zijn. En favoriete muzieknummers zeggen heel veel over die mensen.”

Ster advertentie
Ster advertentie