Podium Witteman
NTR

Podium Witteman 21 oktober

  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Witteman 21 oktober

Paul Witteman ontvangt componist en cellist Giovanni Sollima, countertenor Maarten Engeltjes, pianist Dmitry Ishkhanov, en barokorkest PRJCT Amsterdam.

Paul Witteman ontvangt de Italiaanse componist en topcellist Giovanni Sollima. Sollima is een muzikale duizendpoot. Hij laat zich inspireren door verschillende culturen en stijlen, wat zijn muziek uniek maakt. Op 19 oktober ontvangt hij de Anner Bijlsma Award, een oeuvreprijs uitgereikt door de Cello Biënnale Amsterdam.

Countertenor Maarten Engeltjes is één van Nederlands succesvolste musici. In 2017 richtte hij het barokorkest PRJCT Amsterdam op om jonge professionele musici klaar te stomen voor het grote werk. In Podium Witteman zingt Maarten Engeltjes een ‘vergeten aria’ van Johann Sebastian Bach.

De 13-jarige pianist Dmitry Ishkhanov is in Rusland geboren en als driejarige met zijn ouders naar Malta verhuisd. Op zijn vierde begon hij met pianospelen en nu maakt hij over de hele wereld furore. Zo jong als hij is nam hij al deel aan talloze pianoconcoursen en in het Duitstalige gebied noemen ze hem Ein Wunderkind!

In Podium Witteman Extra praat Emma van der Schalie met Jan-Willem Rozenboom. De pianist van Guus Meeuwis is op tournee geweest met de avondvullende Goldberg-Variaties van Johann Sebastian Bach. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van Podium Witteman.

Podium Witteman - zondag 21 oktober 2018 om 18:05 uur op NPO 2

Podium Witteman wordt wekelijks uitgezonden op NPO 2, live vanuit De Hallen in Amsterdam. Het NTR-programma wordt daarna twee keer herhaald: op maandag om 23:45 uur en op zaterdagmiddag om 14:20 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie