Podium Witteman
NTR

De favoriete podcasts van Floris

  1. Klassiekchevron right
  2. De favoriete podcasts van Floris

Welke klassiek-podcasts móet je gehoord hebben? Floris Kortie helpt je op weg met zijn vier favorieten!

De Castraten - Klara

Hoe klonk de zangstem van een castraat? De enige opname die ooit van een castraat gemaakt werd, was die van Alessandro Moreschi in 1904. Hij was de laatste levende castraat en een directeur-zanger van de Sixtijnse kapel.

Auteur Daan Esch duikt in De Castraten 3 weken lang in de fascinerende geschiedenis van de castraatzangers en de roemrijke, maar vaak ook tragische levens, van deze vergeten kunstenaars uit de muziekgeschiedenis.

Luister de Castraten

Beethoven is meer dan een hond - AVROTROS / NPO Radio 4

Klassieke muziek... eh, Bach? In de vijfdelige podcast 'Beethoven is meer dan een hond' vertellen Jet en Fieke van NPO Radio 4 alles wat je moet weten over klassieke muziek.

Luister Beethoven is meer dan een hond

Alle wegen leiden naar Morricone - AVROTROS / NPO Radio 4

Zijn muziek is bekender dan zijn naam. Ennio Morricone schreef de wereldberoemde soundtracks van Once Upon a Time in The West en The Mission. Maar minstens even bijzonder is dat hij tot op zijn negentigste door Europa toerde om concerten met zijn eigen muziek te dirigeren.

Als Jet Berkhout (presentator NPO Radio 4/AVROTROS) dat ontdekt, wil ze hem ook zien. En ze wil hem leren kennen. Want wat drijft iemand, die ogenschijnlijk introvert en schuw is, om zo lang door te gaan? Liefde voor zijn vak? Eerzucht? Geld?

Luister Alle wegen leiden naar Morricone

Matthäus - KRO-NCRV / NPO Radio 4

De Matthäus-Passion: nergens ter wereld wordt dit werk zo vaak uitgevoerd als in Nederland. Maar wat hoor je precies in Bachs meesterwerk? Hoe boetseert de meester koren, solisten en orkesten tot een dramatisch geheel? Hoe schept hij verraad, vertwijfeling, liefde en troost? In deze podcast gidst violist en Matthäuskenner Carel den Hertog je met presentator Lex Bohlmeijer door de onmetelijke rijkdom van de Matthäus-Passion.

Luister Matthäus

Ster advertentie
Ster advertentie