Podium Witteman
NTR

Podium Witteman 1 december

  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Witteman 1 december

Paul Witteman ontvangt de winnaar van de Nederlandse Muziekprijs, blokfluitist Christiaan Blom, violist Noé Inui, Camerata RCO, de cast van La Cenerentola van De Nationale Opera, en de Marinierskapel der Koninklijke Marine

Paul Witteman maakt de winnaar bekend van de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding van de Nederlandse Staat op het gebied van de klassieke muziek.

De jonge held van deze week is de 10-jarige blokfluitist Christiaan Blom. Hij maakte furore deze zomer bij het festival Klassiek op het Amstelveld. In Podium Witteman speelt hij samen met Mike Boddé.

De Grieks/Japanse violist Noé Inui speelt de razend moeilijke sonates voor viool solo van Eugène Ysaÿe. En hij speelt ze met de strijkstok van Ysaÿe zelf, die de componist op zijn beurt weer cadeau had gekregen van de Belgische Koningin Elizabeth, naamgeefster van het jaarlijkse muziekconcours.

Deze maand staat Korties Kwesties geheel in het teken van muzikale sprookjes. Zondag duikt Floris in het verhaal van Assepoester. Daarbij wordt muziek gezongen uit de opera La Cenerentola van Gioacchino Rossini, door de cast van De Nationale Opera!

De Marinierskapel der Koninklijke Marine verzorgt de muziek bij staatsceremonies en militaire ceremonies. Maar onder de leiding van majoor Arjan Tien speelt het orkest ook veel klassieke muziek!

Camerata RCO geeft een voorproefje van zijn kerstprogramma in Paradiso. Het ensemble speelt het strijkkwintet met contrabas van Antonín Dvořák.

Mike Boddé brengt een ode aan Ramses Shaffy, die op deze dag precies tien jaar geleden is overleden.

Omdat componist John Adams onlangs bekroond is met de prestigieuze Erasmusprijs, kunt u in Podium Witteman Extra kijken naar een registratie van zijn werken Harmonium en On the Transmigration of Souls. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van Podium Witteman.

Bekijk deze uitzending:

Ster advertentie
Ster advertentie