Podium Witteman
NTR

Podium Witteman 22 september

  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Witteman 22 september

Paul Witteman ontvangt bladomslaander Pierre Decroos, meesterpianist Boris Giltburg, gitarist Pablo Sáinz Villegas en trompettist Simon Höfele.

Pauls Jonge Held is deze week de Duitse trompettist Simon Höfele. Hij maakt als genomineerde in de reeks ECHO Rising Stars een tournee langs de belangrijkste Europese concertzalen. Nu hij in Nederland optreedt, op 25 september in het Concertgebouw, komt hij langs om in Podium Witteman zijn talent te etaleren.

Pierre Decroos heeft een stevige bijbaan als bladomslaander bij klassieke concerten. Al 30 jaar slaat hij de bladmuziek om bij de beste pianisten ter wereld, waarbij onzichtbaar zijn altijd het hoogste doel is geweest. In Podium Witteman praat hij met Paul over zijn carrière en ter afsluiting slaat hij de blaadjes om bij de Israëlische meesterpianist Boris Giltburg.

De Spaanse gitarist Pablo Sáinz Villegas is een internationale ster. Hij speelde ooit in een uitverkocht Bernabéu Stadion in Madrid en op een drijvend podium op de Amazone-rivier. En hij trad op voor de Spaanse Koninklijke Familie en de Dalai Lama. We gaan genieten van muzikaal Spaans vuurwerk!

De Braziliaanse zangeres Lilian Vieira woont al twintig jaar in Nederland en is een inspiratie voor een nieuwe generatie Nederlandse jazzzangers. In haar laatste project zingt ze Braziliaanse liederen met het North Sea String Quartet.

In Podium Witteman Extra het verhaal van Bastiaan Everink, die een opmerkelijke carrièreswitch onderging van marinier tot operazanger. Aansluitend een concertregistratie met muziek van Richard Wagner door het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Jaap van Zweden. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van Podium Witteman.

Podium Witteman
Zondag 22 september om 18:10 uur op NPO 2

Ster advertentie
Ster advertentie