Podium Witteman
NTR

Kijk terug: Podium Witteman 27 januari

  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk terug: Podium Witteman 27 januari

Paul Witteman ontvangt gitarist Tino van der Sman, sopraan Emma Posman, Anabel Veloso’s La Compañia, klarinettisten Bart de Kater en Jesse Faber, en het Nederlands Studenten Orkest

Harpist Remy van Kesteren brengt binnenkort een nieuw album uit met alleen eigen composities. Daarvoor heeft Remy de wereld rond gereisd, piano en gitaar leren spelen, leren zingen en een nieuwe artiestennaam gekozen! REMY neemt vijf musici mee en speelt een nummer van zijn nieuwe album.

De Nederlandse flamencogitarist Tino van der Sman woont en werkt al meer dan twintig jaar in Sevilla. Hij is momenteel in Nederland voor de Flamenco Biënnale en vertelt in Podium Witteman over zijn ervaringen in Spanje. Hij treedt op met een Spaanse gezelschap: danseres Anabel Veloso en haar La Compañía. Kijk voor meer informatie over de Flamenco Biënnale op de site.

In Pauls Jonge Helden is deze week de Belgische sopraan Emma Posman te gast. Emma mocht afgelopen zomer op het laatste moment invallen bij de prestigieuze Salzburger Festspiele. In Podium Witteman zingt ze Gretchen am spinnrade van Franz Schubert.

Het Nederlands Studenten Orkest heeft een grote traditie. Het projectorkest bestaat sinds 1952 en gaat elk jaar op tournee langs de grote Nederlandse concertpodia. Binnenkort begint die tournee die deze keer ook Berlijn en Leuven aandoet. In Podium Witteman speelt het NSO o.l.v. Arjan Tien de Haffner-symfonie van Mozart.

Mike Boddé gaat in op de tegenstelling tussen serieuze en verpozende muziek die Buma/Stemra hanteert. Hij speelt ter illustratie met klarinettisten Bart de Kater en Jesse Faber een Polka van Dmitry Sjostakovitsj.

Het Engelse Navarra String Quartet (met 1 Nederlandse) treedt vanaf morgen t/m eind maart regelmatig op in ons land. Bekijk de website voor de aankomende speeldata.


Bekijk de uitzending:

Ster advertentie
Ster advertentie