Passaggio
KRO-NCRV

De Vier Jaargetijden in Ypenburg

  1. Klassiekchevron right
  2. De Vier Jaargetijden in Ypenburg

Van 22 tot en met 26 juni stap ik weer op de fiets om Passaggio deze keer een week lang vanuit mijn eigen wijk Ypenburg te maken. Vanwege de coronamaatregelen blijf ik dichtbij huis en zal ik mijn eigen woonomgeving opnieuw ondekken. Het gedwongen thuisblijven voelt als een uitdaging, maar nodigt ook uit tot een andere blik.

Al zestien jaar woon ik in de Haagse Vinexwijk Ypenburg, en geregeld verwonder ik me over bepaalde plekken en mensen. Toch komt het er eigenlijk nooit van om eens aan te bellen, langs te gaan of een wat langer gesprek te hebben met een buurtgenoot. Deze coronatijd is voor mij een mooi moment om dit alsnog te doen. Op de fiets rij ik met frisse blik door mijn vertrouwde omgeving, met op zak de mooiste klassieke muziek.

Ik begin elke dag in deze reisweek met een kopje koffie bij één van mijn overburen. Ook ga ik onder andere langs bij stadstuinderij BuitenLeeft bij mij in de buurt, ga ik met vogelaar Vincent van der Spek op zoek naar vogels in natuurgebied Meyendel, net buiten Den Haag. Daarnaast spreek ik met stedenbouwkundige Paul Kurstjens, om eens op een andere manier naar mijn Vinexwijk te kijken. De laatste dag van zijn tocht eindig ik met een buurtconcert op eigen balkon door mezzosopraan Barbara Kozelj en pianiste Phyllis Ferwerda. Ik zie er naar uit!

De Vier Jaargetijden in Ypenburg

Ster advertentie
Ster advertentie