Actueel

De Vier Jaargetijden van Passaggio: de IJssel

  1. Klassiekchevron right
  2. De Vier Jaargetijden van Passaggio: de IJssel

Nederland herbergt nog zoveel geheimen, zoveel mooie natuurgebieden, routes en landschappen. Daarom blijft NPO Radio 4 presentator Lex Bohlmeijer de radiostudio verruilen voor het weidse land. Dit keer kiest hij het ruime sop.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

IJssel
Van 13 tot en met 17 augustus laat Lex zich per boot meevoeren door de IJssel. Stroomafwaarts vaart hij van de kop van de IJssel via verschillende Hanzesteden naar Kampen, waar de rivier uitmondt in het IJsselmeer. De 130 kilometer lange IJssel en haar rijke omgeving is een mooie bron voor verhalen, gedichten, bijzondere ontmoetingen en de mooiste muziek die daarbij past.

Verhalen van de rivier
De IJssel heeft levens aangeraakt en beïnvloed, en dat doet ze nog steeds. Op zoek naar verhalen van de rivier, treft Lex mensen bij wie de IJssel een belangrijke rol speelt in hun leven. Zo spreekt hij onder andere schrijver Kader Abdolah, voor wie de IJssel al jaren een inspiratiebron is in zijn verhalen, kunstenares Marja Zomer die zich als een waternomade al 10 jarenlang door rivieren laat meenemen en Mieke Conijn, directeur van de IJsselbiënnale, die vond dat de IJssel een eigen festival verdient.

Luister
Luister naar zijn reisverslag in het programma Passaggio, dagelijks van 19.00 tot 20.00 uur op NPO Radio 4.

Liveblog
De hele week kun je de liveblog volgen, met een verslag van uur tot uur en heel veel foto's.

Bezig met ophalen van live blog..

Ster advertentie
Ster advertentie