Meer Passiemuziek

Podcast: Meer dan Matthäus

KRO-NCRV
foto: Unsplashfoto: Unsplash
  1. Klassiekchevron right
  2. Podcast: Meer dan Matthäus

De Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach is ongetwijfeld het meest geliefde werk in de periode voor Pasen. Maar er is zoveel meer!

In de podcast Meer dan Matthäus nemen presentator Margriet Vroomans en programmamaker en Matthäus-kenner Carel den Hertog je mee door tien eeuwen muziek voor de passietijd. Vanaf wanneer werd de kruisgang van Jezus bezongen? Welke rol kreeg het verdriet van Maria in de muziek? Door wie liet Bach zich inspireren?

Beluister podcast

Meer dan Matthäus

Meer dan Matthäus

Meer dan Matthäus

Luister naar wereldberoemde muziek, zoals het Stabat Mater van Pergolesi en het Miserere van Allegri. Maar ontdek ook onbekende werken zoals de Matthäus-Passion van Theile, een Corsicaans Stabat Mater en de klaagliederen van Ernst Krenek. Meer dan Matthäus is een podcast met verhalen, muziekgeschiedenis en verrassende anekdotes. Maar vooral met de mooiste muziek geschreven voor de passietijd.

De Matthäus op NPO Klassiek

Ontroerend en troostrijk. Het hoogtepunt uit de muziekgeschiedenis. Dat is de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach. In de aanloop naar Pasen staat NPO Klassiek in het teken van de Matthäus en andere passiemuziek.

Alles over de Matthäus-Passion De Matthäus op radio en tv

Meer podcasts

Matthäus

Matthäus

Gerelateerde podcast

Messiah

Messiah

Ster advertentie
Ster advertentie