Maatwerk
MAX

Orkest voor de Vrede geeft benefietconcerten voor opvang Oekraïense vluchtelingen in Moldavië

foto: nationaleoperette.nl
  1. Klassiekchevron right
  2. Orkest voor de Vrede geeft benefietconcerten voor opvang Oekraïense vluchtelingen in Moldavië

De Nederlandse dirigent Jeroen Weierink organiseert in samenwerking met stichting MAX Maakt Mogelijk van Omroep MAX vijf benefietconcerten voor Oekraïne. Het speciaal voor deze gelegenheid samengestelde ‘Orkest voor de Vrede’ bestaat grotendeels uit Nederlandse musici die hun roots in Oekraïne en Rusland hebben.

Orkest voor de Vrede

Weierink stelde speciaal voor deze benefietconcerten een orkest samen dat bestaat uit Nederlandse musici met roots in Oekraïne of Rusland. Zij hebben hun sporen verdiend in orkesten als het Concertgebouworkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Residentie Orkest. Speciale gastsolisten zijn de jonge internationaal vermaarde solisten Dana Zemtsov (altviool) en Michael Foyle (viool) in de Sinfonia Concertante van Mozart.

Ook op het programma staan de Elégie uit de Serenade voor strijkers van Tsjaikovski, Symfonie nr. 29 van Mozart en het Larghetto uit de Strijkersserenade van Elgar. Ook wordt er een kort werk van de Oekraïense componist Lyatoshynsky ten gehore gebracht. De solopartij wordt gespeeld door de Oekraïense Katja Dirven.

foto: Omroep MAX

De concerten vinden plaats op:

  • zaterdag 26 maart om 20:00 uur in de Oude Kerk te Maasland;
  • zondag 27 maart om 20:00 uur in DeLaMar te Amsterdam;
  • maandag 28 maart om 20:00 uur in het AFAS Theater te Leusden;
  • dinsdag 29 maart om 20:00 uur in Schouwburg Amphion te Doetinchem;
  • woensdag 30 maart om 20:00 uur in de Schouwburg te Deventer.

Musici, solisten, dirigent en de concertzalen werken allemaal belangeloos mee en de gehele opbrengst komt ten goede aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Moldavië.

Initiatiefnemer Weierink is dirigent van het befaamde Charkov City Opera & Ballet. Met dit gezelschap reisde hij de laatste zes jaar door Europa met tal van bekende opera’s van Verdi, Bizet en Puccini.

Kaarten

De kaartverkoop is dinsdag van start gegaan via de Nationale Theaterkassa. Kaarten à 25 euro zijn verkrijgbaar via de zalen of de Nationale Theaterkassa (NTK.nl/0900-9203).

In 2015 dirigeerde Weierink in de kathedraal van Kiev het officiële herdenkingsconcert voor de MH17-ramp in aanwezigheid van de Oekraïense president en zijn gasten.

Weierink in Tijd voor MAX

De Nationale Operette o.l.v. Weierink bracht het Vilja-Lied ten gehore in Tijd voor MAX. Zie hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie