Luistertip

Podcast 'Muziek is een vrouwelijk woord' bij Stax & Toine op NPO Radio 1

AVROTROS
foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Klassiekchevron right
  2. Podcast 'Muziek is een vrouwelijk woord' bij Stax & Toine op NPO Radio 1

Vrouwen uit de klassieke muziekgeschiedenis - waar zijn ze? Als je ze zoekt, dan vind je ze, maar hun verhalen zijn nog nauwelijks verteld. Tijd voor de spotlights op de vrouwelijke componisten! Podcastmaker Rebecca van der Weijde vertelt bij Stax & Toine op NPO Radio 1 over de podcast Muziek is een vrouwelijk woord.

Podcast serie 'Muziek is een vrouwelijk woord' | Stax & Toine NPO Radio 1

Beluister de podcast

Muziek is een vrouwelijk woord

Muziek is een vrouwelijk woord

Over de podcast Muziek is een vrouwelijk woord

Mozart. Mendelssohn. Schumann. Je hebt vast wel eens van ze gehoord. Maar nee, het gaat niet om Wolfgang, Felix en Robert. Het is tijd voor de vrouwelijke componisten! De gordijnen van de welverdiende bühne gaan open voor de Maria Anna's, Fanny's en Clara's van deze wereld.

In de podcast Muziek is een vrouwelijk woord van NPO Radio 4 en AVROTROS blaast Rebecca van der Weijde het stof van de verborgen vrouwen van de klassieke muziekgeschiedenis. Ze wordt bijgestaan door historicus Agnes Cremers en musicoloog Simone Leuven. In de afleveringen duiken ze samen in de levens van Maria Anna Mozart, Fanny Mendelssohn, Clara Schumann, Alma Mahler, Lili en Nadia Boulanger, Henriëtte Bosmans, Frieda Belinfante, Antonia Brico en Florence Beatrice Price. Waarom slaagt de een wel, en de ander niet? En hoe was het om als getalenteerde vrouw te leven in de wereld van toen? Natuurlijk hoor je ook volop de muziek van de dames. Na het beluisteren van deze serie denk je voortaan bij de naam Felix Mendelssohn... hé, was dat niet het broertje van Fanny?

Bron video: nporadio1.nl

Ster advertentie
Ster advertentie