LET'S GO KLASSIEK

Zo klinkt de zonsopgang

  1. Klassiekchevron right
  2. Zo klinkt de zonsopgang

Een gloedvolle oranje bol verschijnt langzaam boven de horizon. Beeld je eens in welke muziek je op de achtergrond erbij hoort. Grote kans dat het Also sprach Zarathustra is, van componist Richard Strauss. Het begint met een laag gegrom en opeens breekt het orkest uit met de trompetten en legendarische slagen op de trom.

Wie: Julia Fischer & the EU Youth Orchestra. Wat: Also Sprach Zarathustra van Richard Strauss. Waar: in het Concertgebouw te Amsterdam op woensdag 2 augustus.
Orkest van de EU

Dit concert is iets voor jou... als je benieuwd bent naar een typisch klassiek concert en als je niet bang wordt dat het een best luid is hier en daar.

Een meesterwerk. Dat moet je eens live gehoord hebben. En nog een reden om dit concert te bezoeken: je luistert naar een bijzonder symfonieorkest...

Samen muziek maken. Musici uit meer dan 27 landen vormen het EUYO - The European Union Youth Orchestra. Ze zijn nog 16-26 jaar oud, maar bestormen de top. Ze spelen al zo goed als elk professioneel orkest. Wonderbaarlijk om dit niveau te horen...

Let's Go. Woensdagavond 2 augustus bezoekt het Europese jeugdorkest Het Concertgebouw in Amsterdam. Ze nemen ook sterviolist Julia Fischer mee, die soleert in Beethovens vioolconcert.

Reserveer hier je kaarten

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg The EU Youth Orchestra via onderstaande knoppen
Volg deze artiest, dit concert of dit event op Facebook
Volg deze artiest, dit concert of dit event op Instagram
Volg deze artiest, dit concert of dit event op Spotify
Ga naar de website van deze artiest, dit concert of dit event
Ga naar de homepagina van Let's Go Klassiek op NPO Klassiek
Ster advertentie
Ster advertentie