Interessant

Meezingen met Matthäus aan de Maas

foto: EO
  1. Klassiekchevron right
  2. Meezingen met Matthäus aan de Maas

De Matthäus-Passion is het grootste muzikale werk ooit geschreven en de Evangelische Omroep zou dit in maart 2020 live vanuit Rotterdam Ahoy uitzenden (Matthäus aan de Maas op NPO 2). Dit event kon vanwege de coronapandemie helaas niet meer doorgaan. Maar een kleine inkijk in de voorbereiding willen we jullie niet onthouden:

BEAM-redacteur Wilke werd door haar collega's verrast (zie video hieronder ↓) met een plek in het koor, dat uit maar liefst 800 mensen zou bestaan. Samen met negen andere BEAM'ers laat Wilke zien wat het zingen in zo'n groot koor allemaal inhoudt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Is de video niet zichtbaar, klik hier.

Matthäus aan de Maas

Matthäus aan de Maas bood de mogelijkheid om de hoogtepunten van de Matthäus-Passion te zingen in een koor van honderden zangers. De Matthäus van Johann Sebastian Bach vertelt, in het Duits, het lijdens- en sterfverhaal van Jezus Christus.

Meer weten over de Matthäus-Passion?

Topstukken: wat is de Matthäus-Passion?

Topstukken: wat is de Matthäus-Passion?

Ook leuk

Matthäus

Matthäus

Een voorproefje van de Matthäus

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Matthäus op NPO Klassiek

Ontroerend en troostrijk. Het hoogtepunt uit de muziekgeschiedenis. Dat is de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach. In de aanloop naar Pasen staat NPO Klassiek in het teken van de Matthäus en andere passiemuziek.

Alles over de Matthäus-Passion De Matthäus op radio en tv

Ster advertentie
Ster advertentie