Funfact

Popster Ed Sheeran geïnspireerd door Elgars Enigmavariaties voor nieuwe album

foto: ANP/Wikimedia Commonsfoto: ANP/Wikimedia Commons
  1. Klassiekchevron right
  2. Popster Ed Sheeran geïnspireerd door Elgars Enigmavariaties voor nieuwe album

Het nieuwe album van Ed Sheeran is geïnspireerd door zijn 20e-eeuwse muzikale naamgenoot, Edward Elgar. De Britse singer-songwriter heeft onthuld dat de tracklist van zijn nieuwe album Autumn Variations gebaseerd is op Elgars beroemde Enigmavariaties.

Sheeran vertelt dat hij pas onlangs kennis maakte met het werk van Elgar. Zijn vader en zijn broer, filmcomponist Matthew Sheeran, vertelden hem over Elgar toen de singer-songwriter een moeilijke tijd meemaakte. "Afgelopen herfst gingen mijn vrienden en ik door zoveel levensveranderingen", zegt de popster in een verklaring over Autumn Variations. "Er waren hoogtepunten van verliefdheid en nieuwe vriendschappen maar ook dieptepunten van liefdesverdriet, depressie, eenzaamheid en verwarring."

Veertien composities over vrienden en familieleden

Het schrijven van muziek hielp Sheeran om zijn gevoelens te begrijpen. "Toen ik hoorde over de verschillende situaties van mijn vrienden, schreef ik liedjes - sommige vanuit hun perspectief, sommige van mij - om vast te leggen hoe zij en ik destijds naar de wereld keken."

"Mijn vader en broer vertelden me over een componist genaamd Elgar, die Enigmavariaties componeerde, waarbij elk van de veertien composities over een van zijn vrienden of familieleden ging", vervolgt Sheeran. "Dit is wat mij inspireerde om dit album te maken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De tracklist van Autumn Variations

Sheerans album bestaat, net als Enigmavariaties, uit 14 composities.

1. Magical
2. England
3. Amazing
4. Plastic Bag
5. Blue
6. American Town
7. That’s On Me
8. Page
9. Midnight
10. Spring
11. Punchline
12. When Will I Be Alright
13. The Day I Was Born
14. Head > Heels

Het album komt op 29 september uit.

Ster advertentie
Ster advertentie