Funfact
NTR

Oudejaarsavondprogramma met kalme klassieke muziek voor jou en je huisdier

foto: Pexels
  1. Klassiekchevron right
  2. Oudejaarsavondprogramma met kalme klassieke muziek voor jou en je huisdier

Kun je ook zo slecht tegen dat geknal op oudejaarsavond? Of wordt je huisdier onrustig van het vuurwerk? NPO Klassiek biedt je op 31 december een heerlijke avond met kalme klassieke muziek, van 20:00 tot 02:00 uur. Zo kom je zonder stress de jaarwisseling door!

Overprikkeling

Oudejaarsavond is een onrustig moment voor veel mensen én hun huisdieren. De harde knallen en onverwachte flitsen zorgen voor angst en overprikkeling. Niet de ideale manier om het jaar af te sluiten...

Maar daar hebben we een oplossing voor! Uit onderzoek is gebleken dat klassieke muziek kalmerend werkt en stress vermindert. Om die reden zenden de NTR en NPO Klassiek op oudejaarsavond, zondag 31 december, een speciaal programma uit: Radio Viervoeter - kalm klassiek voor jou en je huisdier.

Het wordt een avond vol rustige klassieke muziek, heerlijk om het jaar mee af te sluiten en het nieuwe jaar mee in te gaan. Een programma om op de achtergrond te beluisteren terwijl je vrienden over de vloer hebt, maar ook om rustig alleen of met je viervoeter naar te luisteren.

Presentator Hein van Eekert maakt er een mooie kalme samenstelling van en presenteert de avond. Het programma klinkt van 20:00 uur tot 02:00 uur op NPO Klassiek.

Quote

Ik heb geen huisdieren, maar wat ik met ze gemeen heb, is een enorme angst voor vuurwerk. Ik vind het mooi om te zien, maar ik ben niet zo blij dat het op elke straathoek en in elke straat kan worden afgestoken. Voor de binnenblijvers heb ik op oudjaarsavond daarom een programma samengesteld met rustige, warme en gezellige muziek: soms voor op de achtergrond, soms om zachtjes mee te neuriën. Geen muzikaal behang, maar wel muziek zonder vuurwerk, met de warmte en knusheid van de open haard.

Hein van Eekert

Op visual radio zenden we continu beelden uit van een gezellig haardvuur. Zo brengen we warmte in huis zonder geknetter en geknal!

Tips en speellijsten op Spotify en Apple

Heb je tips voor muziek waar jóuw huisdier rustig van wordt? Laat het ons weten via info@npoklassiek.nl, en wie weet nemen we jouw suggestie mee!

Met onze online speellijsten kun je je viervoeter nu alvast kalmeren!

Spotify playlist Apple playlist

Beluister ook de AVROTROS-podcast 'Kalm met Klassiek'

Kalm met Klassiek

Kalm met Klassiek

Ster advertentie
Ster advertentie