Filmmuziek

Bob Zimmerman wint Buma Oeuvre Award

foto: Melchior Huurdeman
  1. Klassiekchevron right
  2. Bob Zimmerman wint Buma Oeuvre Award

Bob Zimmerman ontvangt Buma Oeuvre Award Music in Media onder meer voor zijn werk voor producties als De Avonden, Süskind en De Nieuwe Wildernis.

De jaarlijkse Buma Oeuvre Award Multimedia heeft een nieuwe naam. Ondergebracht binnen de Buma Music in Media Awards heet de onderscheiding nu Buma Oeuvre Award Music in Media. De eerste winnaar is Bob Zimmerman. Hij krijgt de prijs tijdens de uitreiking van de Buma Music in Media Awards overhandigd, op 19 april in het Tropenmuseum in Amsterdam.

Jet Berkhout feliciteert Bob Zimmerman met de Buma Oeuvre Award Music in Media

Over Bob Zimmerman

Componist en arrangeur Bob Zimmerman (Amsterdam, 1948) geldt als een icoon in de Nederlandse muziekwereld. Zijn eerste composities schreef hij op zevenjarige leeftijd al en na zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag maakte hij al snel naam als componist voor theater en later film.
Hoewel de LP met door hem gecomponeerde muziek van de film An Bloem in 1984 al met een Edison werd bekroond, geldt zijn grote doorbraak als filmcomponist het werk voor de film De Avonden van Rudolf van den Berg uit 1989.

Zijn scores ondersteunen tal van films, zoals For My Baby (1997), Snapshots (2002), Tirza (2010) en Süskind (2012). Ook componeerde Zimmerman de muziek bij de documentaire Staal & Lavendel over Cornelis Verolme (2007) en bij natuurfilms De Nieuwe Wildernis (2013) en Holland: Natuur in de Delta (2015). Recent begeleidde hij als creatief leider zestien componisten bij het maken van een nieuwe score voor de stomme filmklassieker The Phantom Carriage (1921).

Naast zijn werk voor diverse projecten in de media, is Zimmerman een van de arrangeurs van het Metropole Orkest. Ook werkte hij met regelmaat voor het Koninklijk Huis, met als meest bekende werk zijn arrangement van Astor Piazzolla’s tango Adiós Nonino. Uitgevoerd door bandoneonspeler Carel Kraayenhof ontlokte dit arrangement tijdens het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta de inmiddels iconische ‘traan van Máxima’.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Filmmuziek Top 100

De Filmmuziek Top 100, wat was het weer een feest! Van maandag 6 t/m vrijdag 10 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

En traditiegetrouw sloten we af met de Filmmuziek Top 100 op vrijdag 10 maart!

🍿 Bekijk de lijst

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie