Filmmuziek

Muziek uit de serie KLEM

  1. Klassiekchevron right
  2. Muziek uit de serie KLEM

Volg jij ‘m ook, de spannende BNNVARA-serie KLEM? Dan weet je ook dat hoofdpersoon Hugo Warmond niet alleen belastingambtenaar is, maar ook een fanatiek koorzanger. Ondanks zijn drukke leven en de schimmige dealtjes waar hij in verzeild raakt, vindt hij 's avonds tijd voor repetities en concerten.

In de drie seizoenen van KLEM is al heel wat mooie koormuziek voorbij gekomen, van Debussy tot Pärt. Wij stelden een lijstje samen met de mooiste koormuziek uit de televisieserie:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beeld: BNNVARA - Pief Weyman

Wist je trouwens dat alle koormuziek in KLEM wordt gezongen door Photonen Vocaal Ensemble o.l.v. Jeroen Spitteler?
Acteur Barry Atsma had geen enkele koorervaring en kon naar eigen zeggen 'totaal niet zingen'. Hij repeteerde één keer mee met het koor en kreeg tijdens de opnames hulp van zijn collegazangers. Zo leerde hij tijdens de camerarepetities gaandeweg hoe hij zijn mond open moest doen. Met een prima resultaat!

Bekijk KLEM op NPO Start

Filmmuziek Top 50

De NPO Radio 4 Filmmuziek Top 50 komt er weer aan! In de week van maandag 20 t/m vrijdag 24 juni hoor je op NPO Radio 4 de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks. We sluiten traditiegetrouw af met de Filmmuziek Top 50 op vrijdag 24 juni!

🎬 Alles over Filmmuziek

Bekijk de lijst

De Filmmuziek Top 50 van 2022 is bekend!

📄Bekijk de lijst

Ster advertentie
Ster advertentie