Actueel

Bloed, zweet en snaren: de mensen van het Koninklijk Concertgebouworkest

  1. Klassiekchevron right
  2. Bloed, zweet en snaren: de mensen van het Koninklijk Concertgebouworkest

2013: Het Koninklijk Concertgebouw Orkest bestaat 125 jaar. In de tv-serie 'Bloed, zweet en snaren' volg je de mensen van het Koninklijk Concertgebouworkest. Ga met de orkestleden mee op reis, woon de audities en repetities bij en krijg een kijkje in hun privéleven.

Hoe combineer je een gezin met het orkestleven?

Een orkest is een voedingsbodem voor romantiek: Eén van de vele stellen van het orkest, Annebeth en Hein, bereiden zichzelf en hun gezin voor op een lange afwezigheid. Ondertussen neemt het nieuwe viooltalent, Marc Daniel, afscheid van zijn oude vrienden. De jongste telg van het orkest, die in deze afleveringen nog in zijn proefjaar zit, geniet met volle teugen van het leven.

Bekijk de eerste aflevering:

Voorbereiden op een moeilijke solo

Het orkest gaat op tournee. Te beginnen met de hoofdstad van Armenië, Jerevan. Voor Marc Daniel, de nieuwe aanwinst bij de violen, is dit één van zijn eerste reizen met dit wereldorkest. De piccolo-speler van het orkest, Vincent Cortvrint, bereidt zich in zijn hotelkamer voor op een moeilijke solo. Het concert van morgen vereist grote concentratie.

Bekijk aflevering 2:

Dominic Seldis' zoektocht naar een topinstrument

Het Concertgebouworkest reist verder richting Istanbul, waar ook koninklijk bezoek wordt verwacht. Thuis in Nederland is de contrabassist Dominic Seldis zijn zoektocht gestart naar een nieuw instrument. Hij mag voor het orkest een nieuw instrument uitzoeken. Een hele opgave, want een match met een instrument is uiterst individueel. Deze zoektocht begint in Nederland, maar al snel breidt deze zich steeds verder uit...

Aflevering 3:

Loop mee met chef-dirigent Mariss Janssons

We betreden de wereld van het lange traject om een plek in het orkest te bemachtigen: het proefspel. De veeleisende voormalig chef-dirigent Mariss Janssons arriveert in Amsterdam voor een belangrijk concert.

Aflevering 4:

Musiceren is topsport

Musiceren is topsport. Maak kennis met de medisch adviseur van het Koninklijk Concertgebouworkest. Deze begeleidt de musici zo goed mogelijk, want een dwarsfluit of viool bespelen onder hoge prestatiedruk, vormt een flinke belasting voor nek, schouders en rug!

Bekijk aflevering 5:

Erop of eronder

Het Koninklijk Concertgebouworkest samen met DJ Armin van Buuren die samen een concert geven, dat is bijzonder. En dan loopt ook de net gekroonde koning het podium nog eens op...

Aflevering 6:

Ster advertentie
Ster advertentie