Filmmuziek

Behind The Scenes bij de Filmmuziek Top 100-fotoshoot

foto: Marc Wielaert
  1. Klassiekchevron right
  2. Behind The Scenes bij de Filmmuziek Top 100-fotoshoot

Ons jaarlijkse filmmuziekfeestje komt er weer aan: de NPO Klassiek Filmmuziek Top 100! Op vrijdag 10 maart kun jij genieten van de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks. In de voorbereiding voor de dag kropen een paar van onze presentatoren in de huid van iconische filmhelden. We geven je een kijkje achter de schermen én een voorproefje van de filmposters met 'onze' filmsterren.

chevron right
chevron right
foto: Marc Wielaert
Benieuwd naar het eindresultaat? Swipe! →

Hans Smit als Harry Potter

De Ochtend-presentator Hans Smit ondergaat een magische transformatie: hij is Harry Potter! Componist John Williams is allesbepalend geweest voor de sfeer van de films, want hij componeerde de muziek voor de eerste drie films. Patrick Doyle, Nicholas Hooper en Alexandre Desplat componeerden de soundtracks van de andere vijf films.

chevron right
chevron right
foto: Marc Wielaert
Benieuwd naar het eindresultaat? Swipe! →

Carine Lacor als Wednesday Addams

De serie Wednesday ging op 23 november 2022 in première op Netflix en werd direct een wereldwijd succes. Van de kostuums tot de dansjes tot de muziek: het is een hit. Daarom duikt De Muziekfabriek-presentator Carine Lacor voor een dag in de wereld van Wednesday Addams! Benieuwd geworden naar de muziek van Danny Elfman (bekend van de muziek voor Edward Scissorhands!) en Chris Bacon? Luister hieronder naar de soundtrack:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

chevron right
chevron right
foto: Marc Wielaert
Benieuwd naar het eindresultaat? Swipe! →

Ab Nieuwdorp als Vito Corleone

Hij is bijna niet te herkennen maar deze Vito Corleone is onze eigen De Klassieken-presentator Ab Nieuwdorp! Fun fact: Ab heeft sinaasappelschillen in zijn wangen om nog meer in zijn rol te komen. The Godfather-kenners weten wat dit betekent...

Nino Rota (1911-1979) was al bekend van zijn muziek voor de films van Federico Fellini, maar zijn score voor The Godfather betekende een doorbraak bij het grote publiek. Lees meer over zijn meesterwerk:

Lees meer:

The Godfather

The Godfather

Filmmuziek Top 100

De Filmmuziek Top 100, wat was het weer een feest! Van maandag 6 t/m vrijdag 10 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

En traditiegetrouw sloten we af met de Filmmuziek Top 100 op vrijdag 10 maart!

🍿 Bekijk de lijst

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie