Popcorn-momentje

Pianist maakt magische improvisatie op thema uit Harry Potter

foto: Anders Brogaard
  1. Klassiekchevron right
  2. Pianist maakt magische improvisatie op thema uit Harry Potter

Je zingt een melodie en binnen een minuut improviseert ze erop los. De Venezolaanse pianist Gabriela Montero staat bekend om haar snelle én meesterlijke improvisaties op bekende klassieke melodieën en filmmuziek. Deze improvisatie op een thema uit Harry Potter is bijzonder magisch.

Gabriela Montero bedenkt haar variaties live voor publiek. Mensen in de zaal kunnen een melodie voorzingen waarop ze graag een improvisatie zouden horen. Montero kan het deuntje meteen naspelen op de piano en er akkoorden onder zetten. Binnen mum van tijd rolt er een virtuoos klassiek muziekstuk uit haar vingers waar ze het thema op meesterlijke wijze in heeft verwerkt. In deze video vragen twee luisteraars of ze iets wil improviseren op muziek die John Williams voor de Harry Potter-films componeerde. Het resultaat is betoverend!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Filmmuziek Top 50

De NPO Radio 4 Filmmuziek Top 50 komt er weer aan! In de week van maandag 20 t/m vrijdag 24 juni hoor je op NPO Radio 4 de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks. We sluiten traditiegetrouw af met de Filmmuziek Top 50 op vrijdag 24 juni!

🎬 Alles over Filmmuziek

Bekijk de lijst

De Filmmuziek Top 50 van 2022 is bekend!

📄Bekijk de lijst

Ster advertentie
Ster advertentie