Filmmuziek Top 100

Hydra Quartet opent stembus Filmmuziek Top 100 met live muziek

KRO-NCRV
foto: Marc Wielaert/NPO Klassiek
  1. Klassiekchevron right
  2. Hydra Quartet opent stembus Filmmuziek Top 100 met live muziek

De NPO Klassiek Filmmuziek Top 100 komt er weer aan! Je kan deze hele week stemmen via npoklassiek.nl/stem. Ter gelegenheid van de opening van de stembussen speelde het Hydra Quartet live muziek in De Ochtend.

Welke soundtrack voert dit jaar de NPO Klassiek Filmmuziek Top 100 aan? Op vrijdag 10 maart zijn de meest iconische, aangrijpende en onvergetelijke soundtracks te horen op NPO Klassiek. Vanwege de groeiende populariteit van filmmuziek hebben we de lijst dit jaar flink uitgebreid; van een Top 50 naar een Top 100! Zo kunnen liefhebbers een hele dag genieten van hun favoriete filmmuziek-klassiekers.

Live muziek van Hydra Quartet: Sherlock, Up en Lord of the Rings

De stembussen voor de Filmmuziek Top 100 zijn vanochtend geopend, met een live-optreden van het Hydra Quartet in De Ochtend. Zij speelden filmmuziek uit Sherlock van Hans Zimmer en daarna muziek van Michael Giacchino voor de film Up. Kijk hieronder terug, vanaf minuut 5:

Het strijkkwartet speelde ook nog de prachtige muziek die Howard Shore voor The Lord of the Rings schreef:

Keuzestress? We helpen je! 👇

Help! Welke filmmuziek past bij mij?

Help! Welke filmmuziek past bij mij?

Filmmuziek Top 100

De Filmmuziek Top 100, wat was het weer een feest! Van maandag 6 t/m vrijdag 10 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

En traditiegetrouw sloten we af met de Filmmuziek Top 100 op vrijdag 10 maart!

🍿 Bekijk de lijst

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie