Een goedemorgen met
AVROTROS

Een goedemorgen met... Philippe Elan

foto: Claudia Ottenfoto: NPO Klassiek
  1. Klassiekchevron right
  2. Een goedemorgen met... Philippe Elan

Philippe Elan werd geboren in Frankrijk en kwam in 1986 op 26-jarige leeftijd in Nederland wonen. In dat jaar maakt hij een vliegende start door het chanson-concours van de Alliance Française te winnen. Op zaterdag 5 augustus presenteert zanger Philippe Elan Een goedemorgen met... Dat wil je niet missen!

Een goedemorgen met... Philippe Elan

Chansonnier Philippe Elan wordt in 1960 geboren in de streek Gascogne in Zuid-West-Frankrijk. Sinds zijn komst naar Nederland is Philippe een graag geziene vertolker van het Franse chanson. Jaar na jaar is hij in de theaters te zien samen met zijn arrangeur, producer en vaste begeleider Reyer Zwart. Samenwerkingen volgen met Cor Bakker en Louis van Dijk, maar ook met het Amstel Kwartet, het Metropole en het Residentie Orkest. Elan heeft tot nog toe 14 cd's en twee dvd's uitgebracht. Met het Gemini Ensemble won hij een Edison voor het album Chansons Classiques. In april van dit jaar verscheen zijn cd Enfer et Paradis.

Philippe is vaak te gast in radio- en tv-programma's waar hij een groot pleitbezorger is van het Franse lied.

De Nachtzoen

In het EO-programma De Nachtzoen vertelt de chansonnier hoe de dood zijn moeder wegnam, maar hoe het leven hem een vrouw van haar generatie teruggaf:

(speelt de video niet af, klik hier)

Podium Witteman

In 2019 was Philippe te gast in bij Podium Witteman, waar hij o.a. La montagne van Jean Ferrat zong, in Nederland beter bekend als Het Dorp. Philippe Elan zingt de originele Franse versie, begeleid door Fuse en Mike Boddé op piano:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

(Wil je de volledige uitzending van Podium Witteman terugkijken? Klik hier)

Podium

En op 18 april was Philippe te gast bij Dieuwertje in Podium op NPO Klassiek. Daarin vertelde de chansonnier over het album Enfer et paradis (hel en paradijs):

Quote

Het album gaat over de liefde. Als je hartstochtelijk verliefd bent, waan je je in de hemel, maar als het vervolgens uitgaat of wanneer de twijfel toeslaat, ben je voor je gevoel even in de hel. Dat is wat liefde kan doen.

Philippe Elan

"Mijn eerste nummer Sera-tu la? (Zal je er zijn?) gaat over de liefde die al lang duurt. Als je samen oud wordt, kun je ook angst hebben voor de toekomst: wat gebeurt er als ik ziek word. Ben je er dan ook nog voor elkaar? Dat was eigenlijk de inspiratie voor het album."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luister 'Een goedemorgen met...' ook als podcast:

Een goedemorgen met...

Een goedemorgen met...

Ster advertentie
Ster advertentie