De Ochtend
KRO-NCRV

Deze film heeft vijf cliffhangers

foto: September Film
  1. Klassiekchevron right
  2. Deze film heeft vijf cliffhangers

De komende tijd is er iedere week een nieuwe Scandinavische film in de bioscoop te zien. Het wordt Nordic Watching genoemd. Met deze week de bijzondere film A Matter of Trust. Een aanrader, volgens recensent Ab Zagt. Hij vertelde erover bij De Ochtend.

Vijf verhalen

De film is wat anders dan je gewend bent. Het is namelijk niet één verhaal, maar het zijn vijf verhalen die door elkaar lopen. De verhalen hebben niets met elkaar te maken, behalve het gemeenschappelijke thema: vertrouwen. Zo gaat het over het vertrouwen tussen een moeder en een kind, een arts en een patiënt en een man die overspel pleegt en zijn vrouw. Dat de verhalen door elkaar verteld worden, maakt het spannender om naar te kijken, zegt Zagt. "Want dan zit je met vijf cliffhangers."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verhaal van de arts en immigrant

"Het nadeel is alleen dat je niet vijf topverhalen hebt", zegt Zagt. "Maar voor de rest was ik wel geïntrigeerd. Zeker met de arts die een immigrant die uitgezet wordt, moet begeleiden naar Afghanistan."

Dat gaat over een Afghaanse man die in Denemarken wil blijven en er alles aandoet om maar niet het vliegtuig in te hoeven stappen. Hij weet zelfs een scheermes in te slikken. "Hij geeft het vertrouwen aan de arts, maar die zit weer vast aan regels. De arts moet dan gaan bepalen of hij nog wel het vliegtuig in kan."

Aanrader

Dat er verschillende verhalen door elkaar heen lopen, doet volgens Zagt niets af aan de film, "Het zijn hele knip en klare verhalen." Hij is het niet eens met recensenten die zeggen dat de samenhang niet duidelijk is. Want het thema is die samenhang en dat is duidelijk. "Je hebt een geslaagde film te bekijken. Ik zou de film 3,5e ster geven."

De Ochtend
Een ochtendprogramma waarin toegankelijke, verrassende muziek centraal staat. Andrea van Pol en Hans Smit houden je daarnaast kort op de hoogte van het belangrijkste nieuws van de dag. Iedere dag van 7.00 uur tot 9.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie