Avondconcert
NTR

Wie is Alexei Ogrintchouk

foto: Marco Borggreve
  1. Klassiekchevron right
  2. Wie is Alexei Ogrintchouk

De Russisch-Nederlandse hoboïst en dirigent Alexei Ogrintchouk is diepgeworteld in het Nederlandse muziekleven. Hij speelde in het Rotterdams Philharmonisch Orkest en sinds 2005 is hij eerste solohoboïst van het Koninklijk Concertgebouworkest. Vanaf het seizoen 2023-2024 is hij bovendien ook chef-dirigent van orkest Phion.

Avondconcert: Isabelle van Keulen in Barbers vioolconcert

Beluister Alexei Ogrintchouk met Isabelle van Keulen en Phion in het Avondconcert van maandag 29 mei.

Ogrintchouk werd in 1978 geboren in Moskou. Hij studeerde daar aan de beroemde Gnessin Staatsacademie voor Muziek. Hij vervolgde zijn studie aan het conservatorium in Parijs. Hij won een aantal internationale concoursen en tourde als Rising Star langs de grote concertzalen van Europa.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Als orkestmusicus speelde hij vanaf zijn 20e in het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Dat orkest verruilde hij in 2005 voor het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij soleerde naast zijn banen in die orkesten ook bij beroemde orkesten in de rest van de wereld.

Zijn nieuwe baan bij Phion is zijn eerste aanstelling als chef-dirigent bij een orkest. Toch neemt hij al een enorme schat aan ervaring mee van gastdirigentschappen bij orkesten als Amsterdam Sinfonietta, Het Concertgebouw Kamerorkest, het Mariinsky Orkest en Brussels Philharmonic. Ook bij Phion stond hij al meerdere keren als gast-dirigent op de bok.

Ster advertentie
Ster advertentie