Podium
NTR

Alexei Ogrintchouk nieuwe chef-dirigent van Phion

foto: Marco Borggreve
  1. Klassiekchevron right
  2. Alexei Ogrintchouk nieuwe chef-dirigent van Phion

Alexei Ogrintchouk wordt de nieuwe chef-dirigent van Phion, het orkest van Gelderland en Overijjsel. Hij neemt het stokje over van Otto Tausk, de eerste chef van het orkest, die aan het einde van vorig seizoen vertrok.

De nieuwe chef begint vanaf september 2023 en is minimaal voor drie seizoenen beschikbaar. Hij staat acht weken per jaar, met vier verschillende programma's voor het orkest.

Samenvoeging

Uitdaging voor de dirigent wordt het om het om het orkest een eigen identiteit te geven. Denk daarbij aan een eigen klank en repertoire. Phion is namelijk pas twee jaar actief als fusie-orkest. Het is een samenvoeging van het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten.

Detaillistisch

In het NRC zegt hij over zijn nieuwe baan: "Phion is een regio-orkest dat een programma vaker, op veel verschillende plekken moet spelen. Dat is een voordeel, want daardoor heb je veel tijd om aan één muziekstuk te schaven, en kun je heel detaillistisch werken."

Hoboïst

Alexei Ogrintchouk stond in 2020 voor het eerst voor het orkest. Hij houdt voorlopig ook zijn andere baan als eerste hoboïst van het Koninklijk Concertgebouworkest aan. In een toelichting zegt hij dat de toekomst moet uitwijzen of beide banen inderdaad met elkaar te combineren zijn.

Kennismaken

Het publiek kan gelijk kennismaken met Ogrintchouk. De dirigent is namelijk juist komende week te horen met het orkest. Zo dirigeert hij Beethovens zevende symfonie en begeleidt hij Isabelle van Keulen in het vioolconcert van Barber. Diverse locaties: 12 t/m 21 mei. Kijk voor meer info op de website van Phion.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie