Album van de Week

Vox Luminis - Ein Deutsches Barockrequiem

foto: Tom Blatonfoto: Ricercar
  1. Klassiekchevron right
  2. Vox Luminis - Ein Deutsches Barockrequiem

Het toonaangevende Belgische vocaal ensemble Vox Luminis duikt op Ein Deutsches Barockrequiem in prachtige muziek uit de Duitse Barok.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

foto: Ricercar

Beluister het album via

Spotify Deezer Apple Music Qobuz

Vox Luminis brengt met Ein Deutsches Barockrequiem een mooi eerbetoon aan de Duitse barokmuziek.

Voor zijn Deutsches Requiem heeft Johannes Brahms teksten uit verschillende Bijbelse bronnen gehaald. Zoals je in zijn koormuziek kan horen, had hij een grote passie voor polyfonie en liet hij zich inspireren door voorbeelden uit de grote Lutherse traditie van de late Renaissance en de Barok. Net als Brahms verkennen Ricercar en Vox Luminis op hun nieuwe album dit zelfde vroege repertoire en maar dan door de bril van Brahms’ meesterlijke Deutsches Requiem.

Het is geen verrassing dat sommige van de teksten die Brahms koos voor zijn meesterwerk ook door eerdere componisten waren getoonzet. Vox Luminis volgde Brahms voorbeeld door de vroegere partituren, de talloze meditaties over de dood. Het resultaat is een heel ander Deutsches Requiem: bezield door de emoties van de lutherse barok. Deze nieuwe opname brengt motetten samen van Christian Geist, Johann Philipp Förtsch, Andreas Hammerschmidt en Johann Hermann Schein, e.a.

Bron: Vox Luminis

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie