Actueel

Vinylweek op NPO Radio 4

  1. Klassiekchevron right
  2. Vinylweek op NPO Radio 4

Van zaterdag 25 november t/m vrijdag 1 december 2017 klonk de vinylweek op NPO Radio 4!

Vier het vinyl

Wie denkt dat vinyl alleen nog te vinden is in de stoffige huiskamers van opa en oma, heeft het mis. Sterker nog: vinyl is terug van weggeweest! De verkoopcijfers van LP's stijgen de laatste jaren in rap tempo en ook de platenbeurzen zijn al lang geen plek meer waar alleen de beroepsliefhebbers op af komen. Reden genoeg om de mooiste LP's een week lang in het zonnetje te zetten tijdens de NPO Radio 4 Vinylweek!

Vinylweek op NPO Radio 4

Van zaterdag 25 november t/m vrijdag 1 december klonken de beste klassieke vinylreleases van 2017. Mozarts beroemde Requiem was te horen als LP van de Week en we draaiden de favoriete platen van luisteraars.

Slotdag
Op vrijdag 1 december sloot de vinylweek feestelijk af met een uitzending van Podium vanuit het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid in Hilversum. Luisteraars waren welkom om langs te komen met hun lievelingsplaat. Bovendien kon je op deze dag een kijkje nemen bij een speciale tentoonstelling met oude draaitafels.

Beluister de uitzendingen

Vrije Geluiden
Tijdens de NPO Radio 4 Vinylweek klinken heerlijk ouderwets krakende grammofoonplaten met klassieke muziek, waarbij rumble, wow & flutter en jengelen deel uitmaken van de sfeervolle luisterervaring.
Tom Klaassen draait dus Echte Platen, en laat voorbeelden horen van fameuze platenseries uit de afgelopen eeuw.

zaterdag 25 november


zondag 26 november


Diskotabel zondag 26 november
De Vinylweek op Radio 4. En dus in Diskotabel alleen maar LP's! In het panel: Cecile Huijnen, Maria-Paula Majoor en Thiemo Wind.

Podium
Podium nodigt tijdens de NPO Radio 4 Vinylweek gasten uit over de romantiek van het draaien van vinyl.

maandag 27 november
Muziekjournalist Robert Haagsma bijt het spits af. Hij schreef een aantal boeken over vinylliefhebbers en -verzamelaars. Haagsma heeft een grote platencollectie en koopt nog altijd veel lp’s.

dinsdag 28 november
Vinylverzamelaar David van Tijn is in het dagelijks leven kinderarts. Daarnaast is hij een onvermoeibaar verzamelaar van elpee's van de grootste violisten aller tijden.

woensdag 29 november
Jaco van Witteloostuyn is sinds 1984 eigenaar van het lp- antiquariaat Polyphon, dat hij runt vanuit huis te Heemstede. Hij is tevens de auteur van hét handboek van de klassieke langspeelplaat, “The Classical Long Playing Record”.

donderdag 30 november
Pianist en vinylliefhebber Nicolas van Poucke. Begin komend jaar komt een wens van Nicolas in vervulling. Dan verschijnt namelijk z'n nieuwe Chopin plaat op vinyl.

Ster advertentie
Ster advertentie