Actueel

Afscheidsconcert Haitink live op NPO Radio 4

  1. Klassiekchevron right
  2. Afscheidsconcert Haitink live op NPO Radio 4

Dirigent Bernard Haitink is, na een lange carrière van 65 jaar, gestopt met dirigeren. Op 6 september 2019 klonk het allerlaatste concert van de inmiddels 92-jarige maestro Bernard Haitink live op NPO Radio 4. Weergaloos was het.

Afscheidsconcert live op NPO Radio 4

Haitinks laatste optreden was live vanuit Luzern in Zwitserland te horen in het AVROTROS Vrijdagconcert. Bernard Haitink leidde de Wiener Philharmoniker in het Vierde pianoconcert van Ludwig van Beethoven en de Zevende symfonie van Anton Bruckner. Solist is de Amerikaanse pianist Emanuel Ax.

Beluister het concert hier terug

Dirigentenloopbaan

Bernard Haitink (Amsterdam, 1929), begon zijn dirigentenloopbaan in 1957 als chef-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest. Na een jarenlange aanstelling als chef-dirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest leidde hij de Royal Opera in Londen en had hij aanstellingen in onder andere Glyndebourne, Dresden en Chicago. Als gastdirigent werkte Haitink wereldwijd met de meest vooraanstaande orkesten. Voor zijn grote verdiensten in de muziek ontving Haitink vele onderscheidingen, waaronder de Gramophone Lifetime Achievement Award.

Bernard Haitink is Commandeur in de Orde van de Nederlandse Leeuw en - in het Verenigd Koninkrijk - Honorary Companion of Honour en ontving eredoctoraten van de University of Oxford en het Royal College of Music.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Terugluisteren

Het afscheidsconcert van Bernard Haitink was te horen in het AVROTROS Vrijdagconcert op NPO Radio 4.

Luister het concert hier terug

Recensie concert

In De Volkskrant schreef Guido van Oorschot een recensie over het laatste concert van Bernard Haitink.

Lees de recensie

Ster advertentie
Ster advertentie