Actueel

VIDEO: Canto Ostinato met luchtfoto's van Nederland

  1. Klassiekchevron right
  2. VIDEO: Canto Ostinato met luchtfoto's van Nederland

Heel Holland aan de Canto! Deze opname van 2 april 2011 moet je zien. Alleen al omdat tijdens het concert luchtfoto's van de Nederlandse fotograaf Karel Tomeï worden geprojecteerd. Een lust voor het oor en oog!

Bekijk de uitvoering van Simeon ten Holts Canto Ostinato door vier pianisten: Elizabeth Bergmann, Marcel Bergmann, Sandra van Veen en Jeroen van Veen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Livestream op Facebook tijdens Koningsdag

Samen met de rest van Nederland genieten van deze uitvoering? Zet dit moment dan in je agenda:

  • Maandag 27 april 14:00 - 15:40 uur - Facebook/NPORadio4: start livestream Simeon ten Holts Canto Ostinato door Elizabeth Bergmann, Marcel Bergmann, Sandra van Veen en Jeroen van Veen, voorzien van prachtige luchtfoto's van de Nederlandse fotograaf Karel Tomeï.

Achtergrond Canto Ostinato

Simeon ten Holt componeerde dit imponerende stuk. Hij studeerde voornamelijk in zijn geboorteplaats Bergen. De Nederlandse componist Jacob van Domselaer was zijn leermeester. In 1949 vertrok Ten Holt naar Parijs om zijn licht op te steken bij componisten Honegger en Milhaud. Met zijn Canto Ostinato raakte hij bekend bij het grote publiek. Ten Holt leefde een zeer teruggetrokken leven in zijn woonplaats Bergen. Hij stierf in 2012 op 89-jarige leeftijd.

Ster advertentie
Ster advertentie