Fragment

Vandaag in Podium op Zaterdag

  1. Fragmentenchevron right
  2. Vandaag in Podium op Zaterdag

Poëzie:Van de Vlaamse dichter en performer Andy Fierens, hij leest een kostelijk gedicht met de titel De Snurkers.

Film: De IJslandse film A White, white day van Hlynur Palmason is net uit. Met veel drama in een besneeuwd land, en prachtige muziek van Edmund Hillis.

Podcastpreview: 'Making an Opera’ is een achtdelige podcast van Stéfanie Visjager die vandaag verschijnt. Zij bivakkeerde anderhalf jaar bij de Nationale Opera en mocht overal achter de schermen de productie volgend van Willem Jeths nieuwe opera Ritratto. NPORadio4.nl/makinganopera

Crossover: Momenteel zijn er slechts paar jazzpianisten die zowel klassiek als jazz perfect kunnen spelen. Een ervan is de Fin Iiro Rantala. Samen met zijn Finse college de jonge violist Antti Tikkanen en de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen nam hij een CD op, ondermeer met Gershwin.

Poëzietips

Remco Campert wordt morgen geëerd in een muziektheaterprogramma : ‘Poëzie is mijn adem’ van Theatergroep Flint

Zo 16 Febr 20.00 DE Roode Bioscoop Amsterdam

MEER INFORMATIE

PoëzieClub Eindhoven organiseert morgen een Literair Podium. Je kunt meedoen. Meld je aanbij: poezieclub.eindhoven@gmail.com, of tijdig vóóraf aan het podium bij depresentator van dienst.

Zo 16 Febr 14.00 S-Plaza, Bleekweg 1F, Eindhoven

MEER INFORMATIE

De Tsjechisch/Nederlandse dichteres Jana Beranová opent een groepsexpositie van vijf kunstenaars uit de wijk Blijdorp met een voordracht van eigen werk en van enkele vertalingen van dichters die zij bewondert.

Zo 16 Febr 14.00 Culturele huiskamer Emmahuis, Statenweg 209, Rotterdam-Blijdorp

MEER INFORMATIE