Fragment

Vandaag in de uitzending

  1. Fragmentenchevron right
  2. Vandaag in de uitzending

Poëzie

Ilja Leonard Pfeifer kreeg voor zijn poëziebundel Idyllen maar liefst 4 prijzen. We laten de dichter horen in een herinnering aan zijn jeugd en zijn moeder. 

Film

De eerste Nederlandse coronafilm is een feit. En is nu te zien op Picl, de onlinebioscoop van de filmhuizen. ‘Lockdown’ van Pieter Kuipers. 

Cross-over

Dit keer een nieuwe release op CD van een oude LP van de Indiase sitarlegende Ravi Shankar. Hij werd bij ons in de jaren vijftig bekend, door zijn concerten met violist Yehudi Menuhin en hij was van grote invloed op de Beatles. Vanaf de jaren 70 trad hij veelvuldig op grote popfestivals op. Hij bleef overigens dé pleitbezorger van de klassieke Indiase muziek.


Online kijk-en luistertips


De blues van Kattenburg

Met de acteur Harpert Michilesen en pianist Tobias Borsboom.

Ener is meer te vinden van de Leo Smit

MEER INFORMATIE

Online opera: Don Carlos bij de NationaleOpera

De Nationale Opera zit ondanks de corona-crisis niet stil.

De komende weken streamt DNO prachtige voorstellingen die de afgelopen jaren in Amsterdam te zien waren. De uitzendingen via Youtube zijn bovendien terug te zien op hun YouTube-kanaal. Via dat kanaal dan kun je live vragen stellen aan de moderator van de avond.

Morgen Giuseppe Verdi - Don Carlo In  regie van Willy Decker en Riccardo Chailly dirigeert het Concertgebouworkest. TenorRolando Villazón zorgde in de rol van Don Carlo destijds voor een sensatie.

Een opname uit 2004.

Zondag 10 mei om 19.00 uur Don Carlo

MEER INFORMATIE

Mahlerfestival online

Het Mahlerfestival gaat vanwege de coronacrisis niet door, maar vanaf eergisteren is het Mahler Festival online te volgen. De NPO biedt op radio en TV t/m 17 mei concertregistraties en documentaires aan. Te vinden op NPO2 extra en op deze zender.

En vlak ook het Concertgebouw niet uit, op hun site staan de kroonjuwelen uit hun Mahlerarchief en er wordt gestreamed.

MEER INFORMATIE R&TV

MEER INFORMATIE Concertgebouw