Fragment

5 juni 2021

  1. Fragmentenchevron right
  2. 5 juni 2021

Poëzie van Sasja Janssen, de openingsfilm van het IFFR, elektronische muziek en jazz uit Zweden.

Poëzie

Deze week verscheen een nieuwe bundel van dichter Sasja Janssen, Virgula. Virgula, Latijn voor komma, houdt de stilstand tegen, laat de gedachten en de taal voortgaan. ‘ik verlang naar een punt, maar dat mijn Virgula’s daar wel voor uitkijken die te zetten, ik dicht ze me toe, alsof de dood me op de hielen zit’

Film

Het Internationaal Film Festival Rotterdam ging deze week van start met als openingsfilm The World to Come. In een afgelegen plattelandsgebied boven New York ontwikkelt zich halverwege de 19e eeuw een romance tussen twee vrouwen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Crossover

De Zweedse jazzbassist en componist Lars Danielsson wist vorig jaar tussen de lockdowns door zijn bandleden bij elkaar te krijgen en ook gastmusici uit te nodigen om een nieuw album op te nemen. Het resultaat is de cd Cloudland.

Cloudland cd - Philip Taaffe

CD-artwork: Philip Taaffe

Podcasttip

In de podcast Elektronische Muziekpioniers portretteert Robert Nasveld de pioniers die in de vorige eeuw hebben geëxperimenteerd met elektronische instrumenten en tapes; de geluiden die de basis vormen voor veel van de muziek die je nu dagelijks op de radio hoort. In de nieuwste aflevering staat Edward Artemiev centraal. Hij experimenteerde met een heel bijzonder instrument: de ANS-synthesizer.