Fragment

Podium Op Zaterdag van 11 september

  1. Fragmentenchevron right
  2. Podium Op Zaterdag van 11 september

In Podium Op Zaterdag deze week filmmuziek uit de film The Father, een nieuwe podcast van de makers van Opium, poëzie van Menno Wigman en een crossover-cd met muziek voor strijkkwartet geschreven door de musici zelf.

Film

Filmmuziek uit The Father van regisseur Florian Zeller. Een film die probeert om de kijker mee te nemen in de verwarring en desoriëntatie van een alzheimerpatiënt. Anthony Hopkins won een Oscar voor zijn hoofdrol.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Podcast

Een gloednieuwe podcast van de makers van Opium. In De Klassieke Bibliotheek combineren zij fragmenten uit romans met de klassieke muziek die beschreven wordt door de schrijvers. Aflevering 1 staat sinds vandaag online.

Poëzie

Poëzie is er van Menno Wigman. Eén van de grootste en meest eigenzinnige dichters van Nederland. Zijn laatste bundel verscheen in 2016. Hij won er postuum de Ida Gerhardt Poëzieprijs voor.

Crossover

En natuurlijk is er een crossover-cd. Het Vision String Quartet nam al een cd op met strijkkwartetten van Schubert en Mendelssohn, maar op hun nieuwe album Spectrum spelen de vier heren muziek die ze zelf componeerden.