Fragment

Het gesprek - Jos de Putter en Clara van Gool

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het gesprek - Jos de Putter en Clara van Gool

Annemieke Bosman in gesprek met documentairemakers Jos de Putter en Clara van Gool over hun nieuwe documentaire 'A Way To B.'

In 'A Way To B.' wordt het Catalaanse danscollectief  Liant la Troca geportretteerd, waarvan sommige leden een lichamelijke beperking hebben. De Putter en Van Gool zetten enkele intrigerende persoonlijkheden een voor een in de schijnwerpers. De documentaire 'A Way To Be' gaat zaterdag in premiere op het IDFA en is inmiddels al genomineerd voor de IDFA Award for Best Dutch Film.

Jos de Putter debuteerde in 1993 met de succesvolle film 'Het is een schone dag geweest'. De documentaire kreeg de Filmprijs van de stad Utrecht op het Nederlands Film Festival en maakt deel uit van de Canon van de Nederlandse film. 
De Putter maakte talloze documentaires en films, waaronder 'Solo; the law of the Favela', 'The making of a new empire' ,'See No Evil', 'Dans, Grozny Dans' en 'Beyond the Game'.
Van Gool, filmmaker en scenarioschrijver, is bekend van films als 'The beast in the Jungle' and 'Voices of Finance'. Ook maakte ze verscheidene dansfilms.