Fragment

Edwin Bleichrodt

  1. Fragmentenchevron right
  2. Edwin Bleichrodt

Afgelopen woensdag begon Edwin Bleichrodt aan zijn nieuwe baan: procureur-generaal bij de Hoge Raad. In deze functie geeft hij leiding aan het parket bij de Hoge Raad waar de advocaten-generaal werkzaam zijn. Zij geven juridische adviezen, zogenoemde conclusies, aan de Hoge Raad. Daarnaast heeft de procureur-generaal nog een aantal bijzondere taken.
Edwin Bleichrodt studeerde rechten in Nijmegen. In 1996 promoveerde hij cum laude aan de Nijmeegse universiteit. Daarna was hij tot en met 2009 werkzaam als advocaat.  Sinds 2013 is hij werkzaam bij het parket bij de Hoge Raad, tot 1 september als advocaat-generaal. Ook is Edwin Bleichrodt al meer dan 10 jaar hoogleraar straf- en strafprocesrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Edwin Bleichrodt is fervent muziekliefhebber, speelt cello wanneer hij maar kan, en treedt regelmatig op. Ook met professionele musici, zoals leden van het Nederlands Philharmonisch Orkest in het kader van de Stichting Appeltaartconcerten. Voor het Huygens festival in Voorburg organiseert Bleichrodt, sinds vorig jaar, gezamenlijke optredens met dichters waarbij hij zelf ook meespeelt. Vorig jaar met Ester Naomi Perquin en voor deze maand staat een optreden met Marieke Lucas Rijneveld gepland.