Fragment

Romain Bischoff

  1. Fragmentenchevron right
  2. Romain Bischoff

Romain Bischoff, operazanger, dirigent, algemeen directeur en artistiek leider van Silbersee, begon zijn loopbaan als solist bij Les Arts Florissants. Sindsdien ontwikkelde hij zich tot een veelzijdig zanger: van renaissance tot hedendaags, van Mozarts Nozze tot Xenakisʼ Déesse Athéna, van Bachs Matthäus tot Honeggers Le Roi David. Een specialist op het gebied van hedendaagse opera en muziektheater.



Bischoff zong in vele Europese operahuizen en op festivals waaronder het Holland Festival, Dresdner Tage der zeitgenössischen Musik, Festival Agora, La Biennale die Venezia, Festival Musica, Donaueschinger Musiktage en Festival Musica Strassbourg.



Als dirigent en muzikaal dramaturg heeft Romain Bischoff vele producties en een veertigtal premières op zijn naam staan, waaronder de Refugee operas, Lege Wieg/Boş Beşik, de oeropera’s Dijkdrift en Aardappelvreters, Viviers Kopernikus, MonteverdISH, Homo Instrumentalis, Woyzeck, Match girl passion, Daral Shaga, Huis, Dido Dido, en De Toverfluit. Binnenkort wordt Hans en Griet aan dat rijtje toegevoegd, de tweede familieopera die in samenwerking met de Toneelmakerij tot stand komt.



Romain is de oprichter van Silbersee. Wat in 2002 begon als werkplaats voor nieuwe muziek, groeide uit tot een post academische instelling en is inmiddels een caleidoscopisch productiehuis en vrijplaats voor oercreaties in eigenzinnige opera en muziektheater. Binnen Silbersee en ver daarbuiten is hij een bruggenbouwer pur sang tussen allerlei kunstdisciplines en de aanjager van talrijke co-creaties met makers en gezelschappen uit alle hoeken van het culturele veld: van urban tot klassiek, van schrijver tot circusartiest en van dans tot beeldende kunst.