Fragment

Terugblik op de eerste aflevering van Maestro

  1. Fragmentenchevron right
  2. Terugblik op de eerste aflevering van Maestro

Gisteravond ging het nieuwe seizoen van Maestro van start. Het AVROTROS tv-programma waarin zeven bekende Nederlanders de uitdaging aangaan een orkest te dirigeren en met elkaar de strijd aangaan om de Gouden baton! Ze stonden de eerste keer op het podium met het orkest en natuurlijk maakten ze ook de eerste foutjes. De kandidaten beleefden hun vuurdoop en er is duidelijk nog werk aan de winkel...

Zo ook bij Pieter Jan Hagens die, traditiegetrouw, een paar uur voor zijn debuut te horen kreeg welke muziek hij die avond zou dirigeren: “In de hal van de bergkoning” van Peer Gynt. “Leuk zeg, echt een pittig stuk! Hier ben ik wel blij mee... niet dat ik het kan, maar hier heb ik echt zin in.,” zei hij. En daar ging ‘ie: voor het eerst op de bok.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Pieter Jan Hagens had zelf ook door dat het te langzaam was, maar het lukte hem niet om het sneller te krijgen! Hij kreeg maar een magere 13 punten van de jury. Maar… volgende week zien we hem gewoon weer, want in deze eerste aflevering van Maestro mocht iedereen door naar de volgende ronde! De Peer Gynt Suite klonk in zijn geheel & in een sneller tempo in De Klassieken op NPO Radio 4! Uitgevoerd door de Berliner Philharmoniker onder leiding van dirigent Herbert von Karajan.

Luister de terugblik op de eerste aflevering van Maestro in De Klassieken terug in dit fragment: