Fragment

Live @ De Klassieken: Pianoduo Beth & Flo

  1. Fragmentenchevron right
  2. Live @ De Klassieken: Pianoduo Beth & Flo

Beth & Flo: twee klassiek geschoolde pianistes die een brug slaan tussen de concertzaal en het theater. Klassieke muziek op hoog niveau  gecombineerd met pakkende teksten, fysiek theater en een flinke dosis humor!

Beth & Flo, oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst, studeerden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij beiden hun Masterdiploma klassiek piano behaalden. Het duo valt op door hun frisse energie, eensgezind samenspel en door de verrassende vorm van  concerteren die zij de afgelopen jaren ontwikkelden. Dit bracht hen in 2020 tot de Finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF). De jury omschreef hen als “een veelbelovend cabaretduo dat klassieke muziek knap weet te combineren met prachtige scènes”. De cabaretvoorstelling Niet wat je denkt, hun absurdistische programma vol klassieke werken, is seizoen 2021-2022 in theaters door heel Nederland te zien.

Woensdagochtend waren ze te gast bij Ab Nieuwdorp in De Klassieken met muziek van George Gershwin, Oliver Davis (speciaal voor hen gecomponeerd) & Camille Saint-Saëns. Kijkje nemen in de wondere wereld van Beth & Flo? Kijk & luister de uitzending terug in onderstaande video's!

George Gershwin
Preludes voor piano (3) - nr.1

Fragment uit het interview - Albert Heijnse bas

Oliver Davis
Andante & Allegro
Deze stukken heeft Oliver Davis als verjaardagscadeautjes voor Beth & Flo geschreven!

Camille Saint-Saëns
Danse Macabre, op.40
Voorafgaand een eigen lied van Beth & Flo, getiteld 'Wondermensje'