STER Advertentie

Bruisend van de ideeën, deze debuutfilm van Joe Talbot, met een heerlijke soundtrack van Emile Mosseri!

Blijf op de hoogte van soundtracks uit de nieuwste films met onze Spotify-speellijst Nieuwe filmmuziek (klassiek), speciaal geselecteerd door NPO Radio 4. Iedere week voegen we nieuwe soundtracks toe! Lees hieronder verder over de nieuwste aanvullingen...

Om deze spotify playlist te luisteren moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Last Black Man In San Francisco (Verenigde Staten 2019). Drama van Joe Talbot. Debuterend regisseur Joe Talbot baseerde dit sprankelende indiedrama op ervaringen van zijn beste vriend Jimmie Fails, die zelf – ook debuterend – de hoofdrol speelt. Het filmpersonage heet eveneens Jimmie Fails en is een Afro-Amerikaanse twintiger die geobsedeerd is door een Victoriaanse villa in de binnenstad van San Francisco. Als het huis onverwacht leeg komt te staan, besluit Jimmie het met zijn excentrieke vriend Montgomery te gaan kraken. Veel meer heeft de plot niet om het lijf, maar dat stoort niet, want deze weemoedige liefdesbrief aan San Francisco bruist van de originele ideeën en het cinematografische talent. Bovendien is de muziek die Emile Mosseri voor de film maakte al net zo ideeënrijk, afwisselend en een klein feestje voor het oor. Met een verrassend optreden van de beroemde tuba-virtuoos Daniel Herskedal! (King Jimmie, The Last Black Man In San Francisco, Bombin California ST., You’re Not Better Than Us, San Francisco (Be Sure To Wear Flowers In Your Hair) met Daniel Herskedal, A House, Haunted, I Got A Plan, Rock Fight, The Last Black Man in San Francisco Prelude)

Filmomschrijvingen met dank aan Cinema.nl

DE MEEST AANGRIJPENDE EN ONVERGETELIJKE SOUNDTRACKS ALLER TIJDEN

Wil jij op de hoogte blijven van de meest recente filmscores en samen met filmmuziekkenners en fans bepalen wat de absolute klassiekers zijn? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je luister- en kijktips delen en ook nog leuke filmmuziek weetjes opdoen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan