Concert

Lenteconcert 2023

foto: Avri Levitan
  1. Concertenchevron right
  2. Lenteconcert 2023

Op zondag 23 april luiden we het voorjaar in met het Lenteconcert, de jaarlijkse opmaat naar het Zomerfestival van de Zeister Muziekdagen. Te gast zijn dit jaar de jonge talenten van het ADAM Quartet en celliste Alice Abram onder leiding van altviolist Avri Levitan – inmiddels een goede bekende bij de Zeister Muziekdagen. Op het programma staan werken van Ludwig van Beethoven, Witold Lutosławski, Igor Stravinsky en Johannes Brahms.

Lenteconcert 2023

Opnamedatum

zondag 23 april 2023

Omroep

NTR

Componisten

Ludwig van Beethoven, Johannes Brahms, Witold Lutoslawski, Igor Stravinsky

Uitvoerenden

Avri Levitan (altviool), Alice Abram (cello)

Ensembles

Adam Quartet

Tijdperken

Midden/laat twintigste eeuw, Vroeg twintigste eeuw, Klassiek, Romantisch

Locatie

Broederkerk, Zeist

De Zeister Muziekdagen & Musethica

Het Lenteconcert vormt ook het slotconcert van de Musethica-week. In deze week, voorafgaand aan het Lenteconcert, vindt er onder leiding van altviolist Avri Levitan – een van de oprichters van Musethica – een tiental concerten plaats in sociale instellingen in de regio Zeist. Musethica is een unieke trainingsmethode voor jonge musici, waarmee ze goed leren aanvoelen hoe publiek op hun muziek en spel reageert. Voor de bewoners van de instellingen zijn de concerten een waardevolle belevenis.

De Zeister Muziekdagen zijn de Nederlandse partner van de internationale Musethica-organisatie en ondersteunen dit initiatief, omdat het niet alleen bijdraagt aan de ontwikkeling van jong talent maar ook een belangrijke bijdrage levert aan de gemeenschap. De Zeister Muziekdagen creëren hiermee sterke sociale betrokkenheid door muziek te presenteren voor mensen die doorgaans uitgesloten zijn van een bezoek aan de concertzaal.

Ster advertentie
Ster advertentie