Concert

Mozarts ontzagwekkende Requiem

foto: Pexels
  1. Concertenchevron right
  2. Mozarts ontzagwekkende Requiem

Benjamin Goodson leidt het Groot Omroepkoor en het Radio Filharmonisch Orkest in het Requiem van W.A. Mozart. In het koorwerk Dixit Dominus hoort u Händel op zijn meest levendig en expressief.

Het Requiem van Mozart

Met Mozarts Requiem beleefde de Britse dirigent Benjamin Goodson ooit zijn debuut bij het Groot Omroepkoor. Dat smaakte naar meer en inmiddels is hij er al geruime tijd chef-dirigent. Goodson noemt het koor 'een juweel'. 'Het blijft fascinerend om een groep mensen te verenigen en te laten spreken als één instrument.' In het prachtige Requiem, door Mozart niet lang voor zijn eigen dood geschreven, hoort je behalve het Groot Omroepkoor ook het Radio Filharmonisch Orkest en een prachtige solistencast.

Dixit Dominus

Georg Friedrich Händel was pas 22 jaar oud toen hij een koorwerk schreef op psalm 110: Dixit Dominus. Het stuk is een loftuiting aan God, maar óók een compositie vol drama. En virtuoos: er gebeurt enorm veel tussen en binnen de vocale groepen. Het is Händel op zijn best: levendig en expressief.

#1 - Voorspelde Mozart zijn eigen dood?

Mozarts Requiem door Groot Omroepkoor en Benjamin Goodson

Opnamedatum

maandag 04 juli 2022

Omroep

AVROTROS

Componisten

Wolfgang Amadeus Mozart, Georg Friedrich Händel

Uitvoerenden

Benjamin Goodson (Dirigent), Louise Kemény (sopraan), Rosanne van Sandwijk (mezzosopraan), Fabio Trümpy (tenor), Ashley Riches (bas)

Tijdperken

Hoog barok, Klassiek

Locatie

Concertgebouw, Amsterdam

Ster advertentie
Ster advertentie