Concert

Slotconcert - Wenen en Parijs

foto: Ronald Knapp
  1. Concertenchevron right
  2. Slotconcert - Wenen en Parijs

In het slotconcert van het Delft Chamber Music Festival staan Wenen en Parijs centraal. Deze steden waren de bestemming voor de meest getalenteerde en toegewijde componisten en musici om hun reis in de klassieke muziek te beginnen.

Slotconcert: Wenen en Parijs

Opnamedatum

vrijdag 04 augustus 2023

Omroep

NTR

Componisten

Franz Schubert, Claude Debussy, Arnold Schönberg, Francis Poulenc

Uitvoerenden

Joseph Puglia (viool), Frederieke Saeijs (viool), Georgy Kovalev (altviool), Razvan Popovici (altviool), Gavriel Lipkind (cello), Ketevan Roinishvili (cello), Nino Gvetadze (piano), Janne Thomsen (fluit), Nicholas Daniel (hobo), Levan Tshkadadze (klarinet), Bram van Sambeek (fagot), Martin Owen (hoorn)

Tijdperken

Romantisch, Vroeg twintigste eeuw

Locatie

Museum Prinsenhof Delft - Van der Mandelezaal, Delft

Wenen

We eindigen de muzikale reis van dit festival in de steden waar het leven van de klassieke muziek bloeide en groeide. Wenen: een stad met heel veel aantrekkingskracht voor de klassieke reuzen onder de componisten. Vanavond vertegenwoordigd door Schubert - als afstammeling van de eerste klassieke school - en Schönberg - als vader van de tweede school.

Parijs

Parijs was met name de plek voor muzikanten, vooral in de eerste helft van de 20e eeuw. Het was dé plaats voor het impressionisme, symbolisme en de geboorteplaats van Les Six: Georges Auric (1899–1983), Louis Durey (1888–1979), Arthur Honegger (1892–1955), Darius Milhaud (1892–1974), Francis Poulenc (1899–1963), en Germaine Tailleferre (1892–1983).

Ster advertentie
Ster advertentie