Concert

Holland Baroque en Julie Roset

foto: Foto: Wouter Jansen
  1. Concertenchevron right
  2. Holland Baroque en Julie Roset

Holland Baroque werkte al meerdere keren succesvol samen met de Franse coloratuursopraan Julie Roset. Vandaag vieren ze twee eeuwen Franse zangkunst, van Rameau tot Fauré.

Speellijst is niet beschikbaar.

Opnamedatum

zondag 21 mei 2023

Omroep

NTR

Componisten

Gabriel Fauré, Jean-Philippe Rameau, Claude Debussy, Erik Satie, Léo Delibes, Reynaldo Hahn

Uitvoerenden

Julie Roset (sopraan)

Ensembles

Holland Baroque

Tijdperken

Hoog barok, Romantisch

Locatie

Concertgebouw, Amsterdam

Holland Baroque en Julie Roset
Coloraturasopraan Julie Roset is een van de jongste en meest fonkelende sterren aan de internationale zangershemel. Dat zijn de woorden van Holland Baroque, het ensemble dat al meerdere keren succesvol met haar samenwerkte. Recent schitterde Roset op hun album Brabant 1653. De Franse Roset speelt grote operarollen, maar werkt ook mee aan allerhande oude muziekprojecten. Daarbij bereikt ze letterlijk en figuurlijk ‘hypnotische hoogten’, schreef The New York Times. Bachtrack prees haar ‘superieure timbre en soepele beweeglijkheid’.

Rameau, Fauré, Delibes, Debussy en Hahn
Holland Baroque viert twee eeuwen Franse zangkunst. In het achttiende-eeuwse Parijs was het een heftig twistpunt: wie konden er beter zingen, de Italianen of de Fransen? Het werd natuurlijk een gelijkspel. De Franse zangkunst doet in niks onder voor het belcanto van de Italianen. Dat hoort u vandaag in een concert waarbij Jean-Philippe Rameau centraal staat. Deze weergaloze opera-hervormer legde met zijn gedurfde orkestpalet een directe lijn naar de romantiek. Zo schuiven Gabriel Fauré en Léo Delibes in dit programma als vanzelfsprekend bij hun barokke collega’s aan.

Bron: concertgebouw.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie