Concert

Zonnige klanken bij het Concertgebouworkest

foto: Remko de Waal ANP
  1. Concertenchevron right
  2. Zonnige klanken bij het Concertgebouworkest

De Griekse dirigent Constantinos Carydis neemt voor zijn debuut bij het Concertgebouworkest de zon mee. Met muziek van Debussy, Canteloube, Respighi en Skalkottas bent u zo in Zuid-Europese sferen, de hartverwarmende stem van sopraan Louise Alder doet de rest.

Debuut Constantinos Carydis
Het debuut van dirigent Constantinos Carydis bij het Concertgebouworkest belooft een memorabele gebeurtenis te worden. U hoort zonnige werken uit Frankrijk, Italië en Griekenland. Met zo´n aansprekend mediterraan programma komt iedereen aan zijn trekken: de Griekse dirigent is in zijn element, en het is heerlijk voor iedereen die de afgelopen tijd de zuidelijke zon heeft gemist.

Respighi’s muzikale schilderingen van Rome
Aan Respighi’s muzikale schilderingen van Rome beleeft zowel publiek als orkest enorm veel plezier, want ze behoren tot de meest kleurrijke stukken van het orkestrepertoire. Dat Respighi beïnvloed was door Richard Strauss is te horen en zelfs te zien: al luisterend word je overladen met visuele prikkels. De Chants d´Auvergne van Joseph Canteloube zijn even sfeervol en hebben een nostalgische ondertoon. De componist was zelf uit dit landelijke deel van Frankrijk afkomstig en verzamelde een schat aan authentieke volksliederen, die hij op een gloedvolle manier voor orkest bewerkte - een warm bad voor de Britse sopraan van Louise Alder.

Bron: concertgebouw.nl

Speellijst is niet beschikbaar.

Opnamedatum

donderdag 17 februari 2022

Omroep

AVROTROS

Componisten

Claude Debussy, Ottorino Respighi, Nikos Skalkottas, Joseph Cantaloube

Uitvoerenden

Emily Beynon (fluit), Louise Alder (sopraan), Constantinos Carydis (Dirigent)

Ensembles

Koninklijk Concertgebouworkest

Tijdperken

Midden/laat twintigste eeuw, Vroeg twintigste eeuw

Locatie

Koninklijk Concertgebouw, Amsterdam

Ster advertentie
Ster advertentie