Concert

Anna Fedorova speelt Rachmaninovs Pianoconcert nr.4

  1. Concertenchevron right
  2. Anna Fedorova speelt Rachmaninovs Pianoconcert nr.4

Met het Vierde pianoconcert sluit Anna Fedorova haar Rachmaninov-reis in Het Zondagochtend Concert af. Het soms jazzy werk klinkt bij de Nordwestdeutsche Philharmonie naast geliefde muziek van Smetana.

Anna Fedorova speelt Rachmaninoffs Pianoconcert nr.4

Dit concert is niet meer beschikbaar

Opnamedatum

zondag 29 mei 2022

Omroep

AVROTROS

Componisten

Bedrich Smetana, Sergej Rachmaninov

Uitvoerenden

Marzena Diakun (Dirigent), Anna Fedorova (piano)

Ensembles

Nordwestdeutsche Philharmonie

Tijdperken

Romantisch

Locatie

het Concertgebouw, Amsterdam

Anna Fedorova

Niets gaat boven live-muziek, dat laten de Youtube-video’s van Anna Fedorova zien. Met haar Rachmaninov-vertolkingen in Het Concertgebouw scoorde ze vele miljoenen hits. Fedorova soleert bij de Nordwestdeutsche Philharmonie. Met het Vierde pianoconcert sluit ze haar Rachmaninoff-reis in de Zondagochtend Concerten af. Het soms jazzy werk wordt geleid door Marzena Diakun.

Rachmaninov en Smetana

De sensationele pianiste Anna Fedorova verdiept zich elke keer dat ze zijn werk speelt opnieuw in de persoon Rachmaninov. Ze leest alles wat ze kan vinden, tot dagboeken van zijn familieleden aan toe. Onlangs bracht ze onder meer zijn Variaties op een thema van Paginini uit op cd. Een aanloop naar dat werk is al te horen in het Vierde pianoconcert, dat vingervlugge en melancholieke momenten combineert. Van Smetana speelt het Nordwestdeutsche Philharmonie twee delen uit de geliefde cyclus symfonische gedichten Má vlast.

Het Zondagochtend Concert

Ster advertentie
Ster advertentie