Concert

Winnaar Liszt Competition 2022: Yukine Kuroki

foto: avrotros
  1. Concertenchevron right
  2. Winnaar Liszt Competition 2022: Yukine Kuroki

Yukine Kuroki (Japan, 1998) werd afgelopen donderdagavond in TivoliVredenburg uitgeroepen tot de winnaar van de Liszt Competition Utrecht 2022. Vanochtend soleert zij bij het Radio Filharmonisch Orkest in Liszts Grosse Fantasie. Christian Reif leidt ook klankdichten van Reger.

Winnaar Liszt Competition 2022: Yukine Kuroki

Opnamedatum

zondag 02 oktober 2022

Omroep

AVROTROS

Componisten

Franz Schubert, Max Reger, Franz Liszt

Uitvoerenden

Yukine Kuroki (piano), Christian Reif (Dirigent)

Ensembles

Radio Filharmonisch Orkest

Tijdperken

Romantisch

Locatie

het Concertgebouw, Amsterdam

Liszt Competition

‘Moeilijk-maar-menselijk’ is hoe de Liszt Competition zichzelf kenschetst. De virtuoze werken van Liszt dagen de jonge deelnemers technisch uit, maar vragen ook om innerlijke en creatieve groei. Het prestigieuze concours is een springplank voor vele toppianisten.

Liszt

De veertig deelnemers van de Liszt Competition 2022 speelden een enorme breedte aan werken van de romantische pianovirtuoos. Yukine Kuroki is solist in de Grosse Fantasie, gebaseerd op de Wandererfantasie van Schubert. De Duitse dirigent Christian Reif leidt het Radio Filharmonisch Orkest daarnaast in een werk van Max Reger, die sterk door Liszt werd beïnvloed. Diens Vier Tondichtungen nach Arnold Böcklin verklanken evenveel intrigerende, wat duistere schilderijen.

Bron: concertgebouw.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie