Concert

Dima Slobodeniouk leidt Wagner en Rachmaninov

foto: avrotros
  1. Concertenchevron right
  2. Dima Slobodeniouk leidt Wagner en Rachmaninov

Melancholie en uitbundigheid in een laat-romantisch meesterwerk: Rachmaninovs Derde symfonie. Dima Slobodeniouk leidt het Radio Filharmonisch Orkest daarnaast in twee geliefde fragmenten uit Wagners Tristan und Isolde.

Dima Slobodeniouk leidt Wagner en Rachmaninov

Opnamedatum

zondag 21 mei 2023

Omroep

AVROTROS

Componisten

Richard Wagner, Sergej Rachmaninov

Uitvoerenden

Dima Slobodeniouk (Dirigent)

Ensembles

Radio Filharmonisch Orkest

Tijdperken

Romantisch, Vroeg twintigste eeuw

Locatie

Concertgebouw, Amsterdam

Rachmaninovs Symfonie nr. 3
Bijna drie decennia zat er tussen Rachmaninovs Tweede en Derde symfonie. In die tijd had hij het enorm druk als concertpianist. Maar door zijn vriend Leopold Stokowski, die het Philadelphia Orchestra leidde, liet hij zich toch verleiden tot een opdracht. De weelderige Derde symfonie zet het orkest tot de laatste man aan het werk, met prachtige rollen voor harp, percussie en celesta. Melancholie en uitbundigheid in een laat-romantisch meesterwerk.

Dima Slobodeniouk leidt Wagner
Het Radio Filharmonisch Orkest wordt vandaag geleid door hun geliefde regelmatige gastdirigent Dima Slobodeniouk. Deze Fins/Russische maestro is geroemd om zijn Wagner-interpretaties. Vandaag kiest hij voor het intense Vorspiel en Liebestod uit Tristan und Isolde. Wagner, die trouwens op een steenworp afstand woonde van het Zwitserse huis waar Rachmaninov later zou neerstrijken, noemde het stuk een gedenkteken voor de liefde. ‘De mooiste aller dromen’.

Bron: concertgebouw.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie