Concert

Bachs Johannes-Passion

foto: Gerard Collett
  1. Concertenchevron right
  2. Bachs Johannes-Passion

Bachs sublieme Johannes-Passion door het Concertgebouworkest onder leiding van Trevor Pinnock.

Is er een betere manier om de paasdagen te besteden dan met Bachs sublieme Johannes-Passion door het Concertgebouworkest onder leiding van Trevor Pinnock?

Bachs Johannes-Passion bij het Concertgebouworkest

Opnamedatum

zondag 24 maart 2024

Omroep

AVROTROS

Componisten

Johann Sebastian Bach

Uitvoerenden

Mauro Peter (tenor), Matthew Rose (bas), Lydia Teuscher (sopraan), Wiebke Lehmkuhl (alt), Johannes Weisser (bariton), Trevor Pinnock (Dirigent)

Ensembles

Koninklijk Concertgebouworkest ;Groot Omroepkoor, Koninklijk Concertgebouworkest

Tijdperken

Hoog barok

Locatie

Concertgebouw, Amsterdam

Bachs Johannes-Passion

Bachs Johannes-Passion mist zijn uitwerking nooit. Of je nu naar de Johannes-Passion luistert als pure muziek of bekend bent met het lijdensverhaal – deze muziek komt onherroepelijk binnen. Bach gebruikte alle middelen die hij maar kon verzinnen om de tekst te illustreren en invoelbaar te maken. De Johannes-Passion is een intens, aangrijpend verhaal over een ontzagwekkende, betrokken en uiteindelijk zegevierende figuur.

Trevor Pinnock

Trevor Pinnock is regelmatig te gast bij het Concertgebouworkest. De musici laten zich graag inspireren door deze geestdriftige dirigent. Laat u ook meeslepen door de verbeeldingskracht van dirigent Trevor Pinnock en de schitterende stemmen van solisten als Mauro Peter, Matthew Rose en Lauryna Bendžiūnaitė, en natuurlijk het onvolprezen Groot Omroepkoor!

Wist je dat er wel vier verschillende versies van de Johannes-Passion bestaan? Dit komt omdat Bach wijzigingen bleef aanbrengen aan het werk. Vlak voor zijn dood begon hij aan nog een nieuwe versie, maar die heeft hij niet kunnen afmaken.

De Matthäus op NPO Klassiek

Ontroerend en troostrijk. Het hoogtepunt uit de muziekgeschiedenis. Dat is de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach. In de aanloop naar Pasen staat NPO Klassiek in het teken van de Matthäus en andere passiemuziek.

Alles over de Matthäus-Passion De Matthäus op radio en tv

Ster advertentie
Ster advertentie